Bitmex Nedir | Nasıl Kullanılır | Bitmex Kayıt

Bu yazımızda Bitmex Kaldıraçlı Bitcoin Borsasından bahsedeceğiz.Detaylı bir şekilde kayıt olmaktan başlayarak kullanımı işlemler nasıl yapılır para transferi nasıl yapılır bahsedecğiz.Yazımızın sonuna kadar sabırla okumanızı tavsiye ederiz.


Bitmex Kayıt %10 Komisyon İndirimli

Öncelikle Bitmexte işlem yapmak için Bitmexe kayıt olalım.Aşağıda ki linke tıklıyoruz.Bu sayede 6 ay boyunca %10 daha az komisyon ödeyerek kayıt oluyoruz.Linksiz üye olursanız %10 daha fazla komisyon ödemeniz söz konusu.Zaten linke tıkladığınızda  %10 indirim ibaresini göreceksiniz.


Açılan sayfada aşağıda ki resimde ki gibi bir ekran karşınızı çıkacak.Resimde gösterildiği gibi ilk satıra mail adresimizi 2. satıra belirleyeceğimiz şifreyi 3. satır otomatik Türkiye çıkacaktır 4. satırada isim ve soy ismimizi yazıp register butonuna tıklıyoruz.Artık Bitmexe kayıt olduk şimdi işlemlere başlayalım.


Bitmex Nedir Güvenilir Mi?

Bitmex kaldıraçla işlem yapmanızı sağlayan güvenilir bir borsadır.Yüksek hacimlere sahip olduğundan işlemleri hızlı ve piyasa değerinde yapabilirsiniz.

Bitmex Para Yatırma Nasıl Yapılır?

Bitmexe sadece btc (bitcoin) ile para yatırabilirsiniz.Yatırdığınız bitcoinler diyeli mki 1 bitcoin yatırdınız bitmex de 1 XBT olarak görünecektir Bitmexe göre 1 Btc=1XBT dir.Bitmexe bitcoin yatırmak için sol üste 2. sıarada ki  Account kısmına basıyoruz aşağıda ki resimde ki gibi bir ekran karşınıza çıkacak.Resimde görüldüğü gibi Deposit kısmına tıklıyoruz.

Yine aşağıda ki gibi bir ekran çıkacak ve size bitcoin yatırabilceğiniz size özel bir hesap numarası verecek.Bu numarayı kopyalıyoruz ve herhangi bir borsa veye cüzdanımızdan bitcoin transferini bu hesaba yapıyoruz.Çok kısa süre içerisinde Bitmexe aktardığınız bitcoinler gelecektir.Size özel adrese sadece bitcoin gönderebilceğinizi unutmayın.Başka bir coin göndermeye çalışmayın.



Bitmex Nasıl Kullanılır?

Belki de yazımızın en can alıcı kısmı burası.Bitmexe kayıt olduk bitcoin transfer ettik artık işlem yapmaya hazırız.Bitmex kaldıraçlı işlem borsası olduğundan risk oldukça yüksektir.Dikkatli işlem yapılması gereken bir yerdir.Kaldıraç nedir nasıl belirlenir ve nasıl işlem yapılır resimlerle hemen anlatalım.


Bitcoin yatırma işlemi sonrası Sol üsteki Bitmex yazısına tıklarsanız trade(işlem) sayfası karşınıza çıkacak.Burda işlem yapmadan önce ilk olarak kaldıraç nedir bunu öğrenelim.Aşağıda resimde görüldüğü gibi sağ sola kaldıraç çubuğunu hareket ettirek kaldıracı ayarlayabilirsiniz.2,3,5,10,25,50,100 kaldıraçlarını kullanabilirsiniz.


Kaldıracı da örnekle açıklayalım diyelim ki 1000 usd lik bir işlem yapacaksınız.Quantity yazan yere yukarıda ki örnekte ki gibi 1000 yazdınız.2 kaldıraç kullanırsanız 500 usdnin karşılık geldiği btc kadar miktar hesabınızdan düşer.Bu sayade 500 usd niz ile 1000 usd lik işlem yapmış olursunuz.

Kaldıraç oranı artıkça risk nasıl artıyor bu örnek üzerinden resimlerle açıklayacağım.Bu hesaplamayı sizde kolayca yapabilirsiniz.Öncelikle resimde işaretli hesap makinesi kısmına tıklıyoruz.Açılan hesap makinesinde 3.sırada ki liquidation price kısmına tıklıyoruz.Bu sizin yaptığınız işlemde işlem miktarınızın tamamını ne zaman kaybedeceğinizi gösteren araç.


Buy/long komutu aldığınız coinin yükseleceğini düşünüyorsanız yapmanız gerekn şey.Marjinli işlem borsasının en büyük avantajı bir coin düşerkende para kazanabilirsiniz.Bunun için Sell/Short işlemini yapmanız gerekmekte.Bunuda örnekle açıklayacağım.

Aşağıda resimlerde Buy/Long yani aldığım coinin yükseleceğini düşünüp hesaplama yaptım.

Quantity yazan yer aldığım miktar.Usd cinsisinde.1000 dolar belirledim.
Entry Price Coini aldığım fiyat.10000 dolar belirledim
Levarage kaldıraç oranı.2,10,25 ve 100 hepsini hesapladım.

1.örnekte 2 kaldıraçla işlem yapıyorum.
2 kaldıraçta 1000 usdli alım yaptığım zaman aslında 500 usd bakiyemden düşüyor.Bu durumda 1000 usdye aldığım coin 6692 dolara düşerse pozisyonum otomatik kapanır 500 dolar kaybederim.

2.örnekte 10 kaldıraçla işlem yapıyorum.
10 kaldıraç kullandığım için 100 usd bakiyemden düştü.Aldığım coin 1000 usdden 9137.5 dolara düşerse 100 usdmi tamamen kaybederim.

3.Örnekte 25 kaldıraçla işlem yapıyorum.
25 kaldıraçla kullandığım için 40 usd bakiyemden düştü.Aldığım coin 10000 usdeden 9667.5 usdeye düşerse 40 usd mi tamamen kaybederim.

4.örnekte 100 kaldıraçla işlem yapıyorum.
100 kaldıraç kullandığım için 10 usd bakiyemden düşüyor.Aldığım coin 10000 usdeden 9965.5 usdeye düşerse 10 usdmin tamamını kaybederim.

Bu kısmı 4 örnekle açıkladığım sonuç olarak şu durum ortaya çıkmakta kaldıraç oranı artıkça daha düşük bir baremde işlem yaptığım tüm parayı kaybetme ihtimalim artıyor kısaca riskim artıyor ancak iyi seneryoda çok küçük artışlarda bile çok yüksek paralar kazanabilirsiniz.

Yinede maksimum 10 kaldıraçla işlem yapmanızı tavsiye ederim.Şimdi devam edelim.

Resimde gördüğünüz Limit yazan kısımda limit price kısmını yazarak alım satım yapabilrsiniz.Diyelim ki quantity yazan yere 1000 yazdık yani 1000 dolarlık işlem yapacağız.O an bitcoin 10000 dolar olsun biz limit price 9800 yazar ve buya basarsak.Piyasa 9800 dolara geldğinde işlemimiz gerçekleşir.

Limit price kısmına 12000 dolar yazdık ve selle bastık.Yine piyasa 12000 dolara geldiğinde işleminiz gerçekleşir.


Yazdığınız limit price kısmında ki rakama piyasa hiç gelmesse işleminiz gerçekleşmez.Ancak dilediğiniz zaman verdiğiniz emri iptal edebilirsiniz.Gerçekleşmeyen bir işlemde asla komisyon ödemessiniz.

Limitin hemen sağın daki Market kısmına basıp işlem yaparsanız buy yada sell işleminizi o anki piyasa değerinden yapar.Ben her zaman Limit price kullanmanızı öneririm.

Stop market yazan yerde de piyasa suraya geldğinde sat yada al komutu verebiliyorsunuz.Buda zararınızın azalmasını sağlıyor.Örnek verecek olursak 10000 usdden 10 kaldıraçla 1000 dolarlık işlem yaptık.Yukarıda örnekte olduğu gibi 9137.5 dolara düşerse paramızın tamamını yani 100 doları kaybediyoruz.Bu nedenle 9500 dolara stop sell koyarsam piyasa 9500 dolara geldiğinde satıyorum ve zararımı azaltmış oluyorum.

Bitmex Komisyon Oranları

Bitmex komisyon oranlarını aşağıda ki resimde paylaştık.Komisyon oranları geleneksel borsalara göre oldukça düşük.Bitmex de kaldıraçlı işlemler yaparken komisyon oranlarınınçok düşük olduğunu sizlerde göreceksiniz.

Bitmex Para Çekme

Bitmexde aynı para yatırmada olduğu gibi yalnızca Bitcoin ile para çekebilirsiniz.Bitmexde bulunan XBT miktarınız kadar bitcoin çekebilirsiniz.Bunun için yine Account kısmına tıklıyoruz.Açılan sayfada bu kez mavi işaretli Withdraw kısmına tıklıyoruz.Aşağıda resim deki gibi bir ekran karşımızı çıkacak.

1.Kısımda bulunan destination address kısmına bitcoin çekeceğimiz hesabımızın adresini yazıyoruz.Burası çok önemli yanlış adres yazarsanız bitcoinler başka yere gidebilir en az 2 kere kontrol edin.

2.Kısımda çekeceğimiz bitcoin miktarını yazıyoruz.Withdraw Alla basarsanı tüm bitcoininizi çekebilirsiniz.

3.Kısım Bitcoin Network free kısmı normalde karşınızı 0.001 olarak çıkıyor bu ödeyeceğiniz komisyon oranı 0.003 e kadar çıkarabilirsiniz.

Sizler için detaylı bir Bitmex rehberi sunduğum düşünüyorum.Eksik gördüğünüz bir yer olursa yada sorularınız olursa yorum kısmından memnuniyetle cevaplarım.Üsteki linkler ile Bitmexe üye olursanız çok memnun olurum bu sayede sizde 6 ay boyunca %10 kar etmiş olacaksınız.İlerleyen yazılarımızda görüşmek üzere sorularınızı bekliyorum.


Yorumlar