Bitcoin Cash Nedir?Bitcoin Cash Yükselir Mi?

Size bitcoin cash i en basit ve en mantıklı şekilde anlatmaya çalışacam.Bitcoinin çatallanması vs gibi teknik ve anlaması zor tabirler kullanmak yerine aklın ve mantığın muhteşem eserleri olan bu kripto paraları basite indirgemeye çalışacam.

Bitcoin Cash Nedir?

En basit anlatımla Bitcoin Cash bitcoinin hiç tahmin etmeyeceği kadar kısa bir sürede büyümesi nedeniyle sistemde oluşan sıkışıklığın ve bitcoinin bu büyümede yaşadığı eksikleri görerek oluşturulmuş daha hızlı daha güvenli bir üretim ve alışveriş sağlayan bir kripto para birimi.

Tıpkı Bitcoin gibi herhangi bir merkezi otoritesi yok.Şu an için Dünyadaki sayısı hemen hemen Bitcoinle aynı ve aynı bitcoin gibi sadece 21 milyon tane üretilecek.Daha kolay ve daha tasaruflu bir üretim mekanizmasına sahip.

Kısaca bitcoin cashi bitcoinin yavrusu olarak görmek mümkün.Bitcoin cashin çıkması Bitcoin fiyatlarını düşürür mü tarzında sorular sıkça sorulsa  da bu görüşe asla katılmıyorum.Aksine Bitcoin cash Bitcoin'in belindeki yükü almış ve Bitcoin'in daha sağlam olarak yükselmesi adına Bitcoini rahatlatmıştır.


Bitcoin Cash Yükselir Mi?

Daha önceki yazılarda yazdığım gibi bu piyasayı kumar olarak görenler için kısa vadade tahmin yapmak bu piyasada hemen hemen imkansız.Yarın sabah Bitcoin cash 5000 dolara yükselebilceği gibi 1000 dolarada düşebilir.

Akla mantığa ve böyle bir teknolojiye yatırım yapanlar için sevindirici haberim ise yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte Bitcoin Cash uzun vadede kesinlikle yükselir.Fiyatlar tamamen matematiksel verilerle belirlenmekte.

Coinmarketcup.com sitesine giriş yaptığımızda her coinin merket cup yani market değeri ve sayısı yazmakta.Market cup yani market değerinide circulating supply yani piyasada dolaşan bitcoin cash sayısına böldüğümüzde 1 bitcoin cashin o anki piyasa değerini bulmamız mümkün.

Bu yazıyı yazdığım sıralarda market değeri 47.466.955.162 dolar yani yaklaşık 47,5 milyar dolar olan bitcoin cashin piyasada dolaşan sayısı ise 16.873.300 yani yaklaşık 17 milyon tane 47,5 milyar doları 17 milyona böldüğümüzde yaklaşık olarak 2813 dolar buluyoruz.Buda bu yazıyı yazarken ki bitcoin cashin değeri.

Bunu neden yazdığımı ve karmakarışık olduğunu düşünenleriniz olabilir ancak bu verileri bilmeden yatırım yapmanın ahmaklık olduğunu düşünüyorum.Hemen hemen her gazetede her dakika haberi yapılan bu kripto paralar 2017 nin son günlerinde inanılmaz derecede manipüle edilmekte.

Hemen hemen her ülkenin bakanları başbakanları hatta cumhurbaşkanları bile bitcoine güvenmeyin patlayabilir demesine rağmen bitcoin cash bitcoin sağlam ve mantıklı temellere oturtulmuş teknolojik bir ürün olduğundan düşmemekte direnmekte.

Bitcoine,bitcoin cashe ve benzer kipto paraları elinin tersiyle itmek bana göre ülkeye matbayı sokmamakla aynı şeydir.Hatta Tübitak vb kurumlar bir an önce bu konu üzerinde çalışmalı ve yerli kripto parayı çıkarmalı ve bu teknolijiden geri kalmamalıdır.

Matematiksel verilere geri dönersek bitcoin cashin market değerinin 100 milyar dolara çıkması halinde piyasa değeri yaklaşık 5500 dolar olacaktır.Bitcoinin şu anki market değerinin 229 milyar dolar olduğunu düşünürsek bitcoin cashin market değerinin bu değerlere hatta çok daha yukarlara yükselmesi hiçde mantıksız görünmemekte.

Toparlayacak olursam şahsi kanatim kripto paraların market değerleri çok daha yukarılara gidecektir.Sayıları ise sınırlı olduğundan hem bitcoin hemde bitcoin yükselecektir.

Bitcoin Cash Nerden Alınır?


Bitcoin Cash ve hemen hemen her kripto paranın alınıp satılabildiği yobit.net i tavsiye ederim.Yobit güvenilir bir borsa olmasının yanında hemen hemen her kripto parayı alıp satmanızı sağlamakta.





Yorumlar