Binance Nedir?Binance Üyelik Resimli Anlatım

Bitcoin ve diğer alternatif kripto paralara yatırım yapmak için coin borsalarına ihtiyaç duyulmaktadır bunlardan bir taneside binacedir.Bu işlemeleri yaparken hacmi büyük borsaları seçmek hem işlem hızını artırmakta hemde güvenli bir şekilde işlem yapmanızı sağlamakta.

Güncelleme: Binanceye üyelikler kısa süreliğine açılmıştır.Dünyanın en büyük 2.borsasında işlem yapmak için alttaki linkle hemen üye olun.

Tıkla Binanceye Hemen Kayıt Ol.


Binance Gibi Zengin Coin Çeşitlerine Sahip Yobit Üyeliği Nasıl Yapılır Öğrenmek İçin Tıklayınız


Binance Nedir?

Binance merkezi Şangay yani Çin olan şu an için dünyanın en büyük 2. kripto para borsasıdır.Aşağıdaki resimde binance borsasının büyüklüğünü Dünyada'ki sıralamasını ve 24 saatlik işlem hacminin büyüklüğünü görebilirsiniz.

Günde yaklaşık 4 milyar dolan işlem hacmi olan dev bir borsa olarak binance karşımıza çıkmakta.Borsa nedir? diye bir soru aklımıza gelmiş olabilir.Borsa alış ve satış emirlerinin karşılıklı kişiler tarafından gerçekleşmesine olanak sağlayan yapılardır.

Yani diyelim ki 1 Bitcoininiz var ve bunu o zamanki fiyatından satış emri verdiniz.Aynı zamanda 1 bitcoin almak için diğer kişi alış emri verdi.Bu borsalar sizin satış emrinizi diğer kişinin alış emriyle eşleştirerek işlemi tamamlar.Bu sayede siz 1 bitcoinizi diğer bir kişiye satmış olursunuz.


Borsanın büyük olmasının en büyük avantajı alış ve satış emrini veren aynı anda yüzlerce kişi olduğundan işlemin hızla gerçekleşiyor olmasıdır.Küçük borsalarda işlem süresi daha uzundur.

Binance Güvenilir Mi?

Binance kesinlikle güvenilir bir coin borsasıdır.Borsalar yukarıda bahsettiği üzere alış ve satış emirlerini eşleştirir ve işlemleri gerçekleştirir.Bunun karşılığında her işlemden yüzdelik bir komisyon alır.

Binance'de komisyon ücreti yaklaşık 1000 de 1 dir.Bu komisyon bir çok borsaya göre oldukça azdır ve avantajlıdır.Borsalar hiçbir şekilde hiçbir coini manipüle edemez sadece işlemleri eşleştirir ve komisyonunu alır bu açıdan bitcoinin yada diğer kripto paraların ne kadar yüksek yada düşük olduğunun borsalarca önemi yoktur.


Binance'ye Üye Olmak İçin Tıklayınız

Borsalarda fiyatları belirleyen işte bu arz talep ilişkisidir.Yani kısaca binance dünyanın en büyük 2. güvenli hızlı işlemlerin yapıldığı bir borsadır.

Binance Üyelik Resimli Anlatım

Öncelikle buraya tıklayarak binance sitesine gidiyoruz.Açılan sayfada aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sağ üst köşede bulunan register butonuna tıklıyoruz.
Aşağıdaki resimde gördüğümüz bir ekran karşımıza çıkacak.Burda Email yazan yere mail adresimizi,Password yazan yere binanceye giriş yaparak kullanmak istediğimiz şifreyi giriyoruz.Şifre en az 8 haneli olmalı ve en az 1 büyük harf içermeli.

Confirm password yazan yer yazdığımız şifrenin aynısını yazıyoruz.Ardından I agree to Binance's Terms of use yazan yerin solunda bulunan butona tıklayarak binancenin kurallarını kabul ediyoruz ve register yazan yere tıklıyoruz.
Ardından aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkacak 3 tane çizgi olan resimde işaretlenmiş bölümü sağ çekerek puzzle tamamlıyoruz.Bu aşama güvenlik için yapılmakta.
Ardından karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.Burda Email verification yazacak.Yani Email onayımızı istiyor.Bunun için üye olurken girdiğimiz mail adresine gidiyoruz.
Mailimizi açıyoruz ve Binance'den gelen maile tıklıyoruz.Eğer mail gelmediyse spam ve gereksiz klasörlerinide kontrol ediniz.Açılan mailde aşağıdaki resimdeki gibi görülen Verify Emil kısmına basıyoruz.
Açılan sayfada your account is activated.Plase login to trade.Login yazacak.Yani hesabınız aktif edildi lütfen giriş yapın.Burda Login e tıklıyoruz.
Logine bastığımızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecek burda mail adresimizi ve belirlediğimiz şifreyi giriyoruz.Login yani giriş tuşuna basıyoruz.
Karşımıza yine güvenlik için bir bölüm gelecek resimdeki gibi 3 çizgiyi sağ doğru çekip puzzle tamamlıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir resim açılacak burda google authu seçiyoruz.Telefon onayı sadece Çinde etkin bu nedenle bunu kullanmayacaz.Skip for now yazan yeri ise tıklamıyoruz.Çünkü bu işlemi geçersek para çekerken onay alamıyoruz.Bu 2 aşamalı güvenlik yolu ve binancenin ne kadar güvenliğe önem verdiğini gösteriyor.

Binance 2FA Resimli Anlatım Binance 2 Aşamalı Doğrulama

Bunun için cep telefonlarımızdan ''Google Authenticor'' uygulmasını indireceğiz.Androidler için google play store ıphoneler için app storeyi kullanacaz.Uygulamayı yüklemeden önce aşağıdaki resimdeki gibi ekranda çıkan size özel kodu kopyalayıp bir yerde saklayın.Böylece telefonunuz bozulsa yada kaybolsada zarar görmemiş  olursunuz ve yeni alacağınız telefonda bu kodla işlemi yapabilirsiniz.Ayrıca bu işlemi yapmak içinde ilerleyen bölümlerde bu kodu kullanacağız.


Kodu kaydettikten sonra uygulamayı yüklüyoruz.Aç tuşuna basıyoruz.Karşımıza gelen bölümleri atla yapıyoruz en son karşımıza barkod tarayın hemen altında ise sağlanan bir anahtarı girin yazacak.Barkod taratmak isterseniz yukarıda resimdeki gibi barkodunuzu taratabilirsiniz.Diğer sağlanan bir anahtarı girin kısmında ise az önce kaydettiğiniz kodu girecez.2 sininde birini seçebilirsiniz.Ben barkod tarattım ve uygulama bana 6 haneli 1 kod verdi.

Bu kodu altıktan sonra aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ''I've backed it up,Contineu'' yazan yere tıklıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.Burda ''Google-2Fa 16-Digit Key'' yazan yere 2 resim önceki kopyaladığımız ve kaybetmeyecez dediğim 16 haneli  kodu yapıştıyoruz.

''Enter Login Password'' yazan yere Binanceye üye olurken belirlediğimiz şifreyi yazıyoruz.En az 8 haneli ve içinde bir büyük harf geçen şifre.

''Enter 2FA code from the app'' yazan yere telefondaki uygulamanın bize verdiği 6 haneli kodu yazıyoruz.

Enable 2FA yazan yere tıklıyoruz ve bekliyoruz.2Fa güvenlik bu sayede aktif oluyor ve Binance bizi siteye yönlendiriyor.
Böylece Binance üyeliğimiz tamamlandı ve 2FA 2 aşamalı güvenliğide gerçekleştirdik.Artık işlem yapmaya hazırız.Dünyanın en büyük 2.borsasında işlem yapmak gerçekten ayrıcalık hem hızlı hem güvenilir.Uzun gibi görünse de resimleri ve aşamaları dikkatlice takip ederseniz 5 dakikada işlemi gerçekleştirmeniz mümkün.

Bu aşamalardan geçmenin tek sebebi ise tabiki binancenin güvenlik anlayışı.Dünyanın en büyük borsasında işlem yapmak için bence 5 dakika uğraşmaya  değer.Binance'de işlem yapmak için ''Binance'ye Nasıl Para Yatırılır'' yazımızı okumak için Buraya tıklayınız.

Binanceye Nasıl Para Yatırılır Öğrenmek İçin Tıklayınız











Yorumlar