Bitcoin Fiyati Nasil Belirlenir ? Anlama Garantili !!

Bugün herkesin merak ettiği bir soruya cevap arayacaz. Bitcoin fiyatları nasıl belirlenir ? Coin fiyatları nasıl belirlenir?

Bitcoin Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Bilinen en büyük yanlış olan bitcoin fiyatını borsalar belirlerin aksine bitcoin veya diğer coinlerin piyasa değerlerini satıcılar belirler.Aşağıda verdiğim videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Borsaları araba pazarına benzetebiliriz.Araba pazarları alıcı ve satıcıları bir araya getirir.Ama hiçbir satıcının araç satış fiyatına karışamaz.Borsalarda böyledir borsada ki anlık bitcoin fiyatı en düşük satıcının verdiği fiyattır.

Örnekten devam edersek araba pazarında 5 tane x model araba var.1. satıcı aracı 10 bin tlye.2.satıcı 20 bin tlye 3.satıcı 30 bi tlye 4.satıcı 40 bin tlye ve 5. satıcı 50 bin tlye satıyor.Araçların birebir aynı olduğunu farzedin.

Şu an araba pazarında x model arabanın fiyatı 10 bin tldir.10 bin tllik araba satılırsa 2.satıcının arabasını sattığı fiyat  olan 20 bin tl olur ve fiyat yükselir.

Bitcoin borsalarında bitcoin fiyatı da aynen böyle belirlenir.En düşük satıcının verdiği fiyat o anki piyasa değeridir.Burda akıllara farklı sorular tabiki gelecek.

1.si diyelim ki Bitcoin için satış emrini piyasa değeri 50 bin tl iken biz 10 bin tl verdik piyasayı 10 bin tlye çekmişmi oluyoruz?Mantıksal olarak cevabı evet isede aslında hayırdır.Şanslı biri bu ucuz fiyattan sizin bitcoininizi alır ve hemen fiyat en üst satış emri olan 50 bin tlye geri döner.

Örnekle bağdaştırırsak x model araba 10 bin tlden giderken birisi aynı model aracı 2 bintlye satarsa ne olur?O raç muhtemelen araba pazarının kapısında satılır ve tekrar 1. satıcının verdiği fiyat olan 10 bin tl x model aracın satış fiyatı olur.

2.si alış ve satış emirlerini takip ederek yaklaşımda bulunabilirmiyim.Evet tabiki bulunabilirsiniz ama bu çok zor cevabı ise basit anlık işlemler.Yine örnekten yola çıkarsak 10 bin tlilik araç satıldı ve 20 bintllik araç sahibi seviniyor şu an piyasayı o belirliyor diye.Ama unuttuğu bir şey var birisi geliyor ve x model araç getirip yine 10 bin tlye satışa çıkarıyor.Yada 12 bin tlye.

İşte burda 10 bin tl ile satışa çıkarırsa bitcoin fiyatı sabit kalıyor 12 bin tlye çıkarırsa piyasa yükseliyor ama yine 2. satıcının istediği fiyata gelmiyor.

3.si 10 bin tlyede kimse almassa piyasa durur mu?Evet durur arkadaşlar en düşük satış fiyatından satılan bitcoini kimse almassa ve en aşağı satış fiyatı oysa fiyat 10 bin tlde kalır taki birisi daha düşük satış fiyatı koyana kadar.

Arkadaşlar bu sorular uzatılabilir aklınıza takılan sorulara yorumlarınızla cevap verirseniz hızlıca cevap vermekteyim.Umarım anlamışsınızdır.






Yorumlar