Bitcoin'i Geçmeyi Hedefleyen Dash Coin | Dash Nedir ? | Nasıl Gidiyor

Hikayesinin farklılığı ile ilgimi çektiğini söyleyemeliyim.Aslında üretimini yapan ve geliştirenleri biraz canları sıkılıyor galiba. "Dash Coin Nedir?" diyenler için fazla uzatmadan hemen açıklayayım. Piyasanın ağır abisi Bitcoin'den örnek alınarak Bitcoin tabanlı oluşturulmuştur. 18 Ocak 2014'te sektöre girmiş ve o zamanlar ismi Xcoin olarak anılıyormuş.Galiba bu projedekiler şimdilik X diyelim biz sonra bunu değiştiririz diye düşünmüşler ki öylede olmuş.

Dash Coin Nedir?


Bir süre sonra ismini Dark Coin olarak değiştirmişler.Bu isimde de fazla durmayan coinimiz en son ismini Dash Coin yaparak günümüze kadar gelmiştir.Alışverişlerdeki gizliliği esas alması sebebiyle bitcoinden ayrılan bir özelliği bulunuyor. Dash ile yaptığınız işlemlerde isminiz görünmüyor.Bu özelliği insanların çok seveceğini ve en çok kullanılan coin olarak birgün bitcoini geride bırakacağını iddia ediyorlar.

Dash Coin Nasıl Gidiyor ?


Dash ismini aldıktan sonra 2 gün içinde 1.9 milyon tane piyasaya sürülmüş.Toplamda 18.9 milyon adet üretilecek dash coinden şimdiye kadar 7.837.288 tanesi üretildi.Çıktığı tarihten itibaren 2017 yılının Şubat ayına kadar 15 $ seviyelerine çıkabiliyor.Ancak 2017 Mart ayıyla beraber allah ne verdiyse bir yükselişe başlıyor.Geçtiğimiz Aralık ayında 1500 $ seviyelerini aştı.Yaklaşık 9 aylık bi süreçte %10.000'lik bir artış yakaladığını gördük.Bu süreçte bitcoinin haberlerinin gölgesinde kaldığından bazılarımız bu artışı gözden kaçırmış olabilir.Kaçırmayan ve 100 $'lık dash atayım kenarda dursun diyen birisinin 10.000 $ gibi bir miktar kazandığını da gözlerim kanayarak yazıyorum.

En çok işlem gördüğü borsalar CoinMarketCap verilerine göre HitBTC ve Yobit olarak dikkat çekiyor.Adını sık duyduğumuz o devasa borsalarda bu aralar çok popüler değil.Ama kripto para borsalarında her an her şey olabiliyor.

Yorumlar