Güney Kore Kripto Para Borsalarına Vergi Getirdi

Güney Kore hükümeti 22 Ocak 2018 tarihli açıklama ile ülkedeki kripto para borsalarına uygulanacak vergilendirmeyi bildirdi.Borsalarda yapılan alım satım işlemleri üzerinden borsanın aldığı komisyonlar için %22 kurumlar vergisi, %2.2 yerel gelir vergisi olarak toplam %24.2 şeklinde belirlendi.


Önemli olan ve bu borsalardaki üyeleri ilgilendiren kısım vergilendirme borsalar için geçerlidir.Yani biz alım satım işlemi yaparken yine aynı komisyonu ödeyeceğiz.Vergi borsanın kendi kazancı üzerinden Güney Kore devletine ödeyeceği miktar oluyor.

Geçtiğimiz günlerde CoinMarketCap Güney Kore borsalarını listeden çıkarması ve Güney Kore hükümetinin borsaları kapatmaya çalışmasına yönelik haberleri görmüştük.Son olarak gerçekleşen yüksek vergilendirme olayıyla beraber Bitcoin borsalarının işi zorlaşıyor.

Son zamanlarda ülkedeki büyük borsaların alım satım işlemleri için aldığı komisyon oranlarını arttırmasıyla gelirlerinin 36 kat arttığını görmüştük.Güney Kore ve dünyanın en büyük kripto para borsası Bithumb geçen yıl 317.6 milyar won (295 milyon 368 bin Dolar) kazanmıştı.Yeni vergilendirme sonrası Bithumb 56 milyon dolar gibi bir vergi ödeyecek.

Yeni vergi uygulaması 20 milyar won (18.7 milyon $) gelirli tüm Güney Kore şirketleri için geçerli olacak.

Yorumlar