Binance Post Only Ne Demek

Binance vadeli işlem borsasında  post only çoğumuzun bilmediği yararlı bir özellik.Post only nedir, post only nasıl kullanılır bunları öğreneceğiz.Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor maker ve taker ne demek.

Maker  ne demek sorusuna cevap verelim önce.Maker piyasa yapıcı demek yani herhangi bir coin çiftinde direkt olarak market fiyatından almak yerine emir verip emrinizi sipariş defterine işletmeniz gerekiyor.Sipariş defeterine işlenen yani anında alınmayan tüm poziyonlarda siz maker oluyorsunuz.Hem long(alış) hem short(satış) pozisyonunda geçerli.


Binance Vadeli işlemler %10 komisyonlu hesap açmak için tıklayınız.

Ftx %5 Avantajlı Kayıt İçin Tıklayınız.

Taker ne demek sorusuda aslında makerın tam tersi oluyor.Yani siz herhangi bir işlem çiftinde alışı yada satışı direk piyasa fiyatından alırsanız taker oluyorsunuz.Çünkü market yani piyasa fiyatından işlem yaptığınızda emriniz sipariş defterine işlenmiyor.

Stopl-Limit yada stop-market işlemleri de yaptığınızda taker olmaktasınız.Çünkü tetiklenme fiyatına kadar emriniz sipariş defterine işlenmemiş oluyor.Maker ve taker kavramlarını anladığımıza göre post only ile olan ilikisini de hemen açıklayalım.

Binance vadeli işlemlerde vıp düzeyinizin 0 olduğunu düşünürsek eğer maker'lar 10000 de 2  taker'lar 10000 de 4  komisyon ödüyor.Yani takerlar makerlara göre göre 2 kat daha fazla komisyon ödüyor.Peki hem maker olmak yani daha az komisyon ödemek için ne yapıyoruz post only kutucuğunu işaretliyoruz.Böylece sisteme girdiğim emir su an market fiyatıda olsa beni bir tur es geç bunu sipariş defeterine işle yani beni maker yap diyoruz.

Bu yüzden alış satış işlemlerimizde alış içinde satış içinde aynı komisyon oranı geçerli olduğu için tıf yerine Post Only kullanırsak bir piyasa yapıcı oluruz ve komisyon ücretinin yarısını öderiz.Vadeli işlemle kaldıraçlı olduğundan ciddi komisyonlar ödedeğinizi unutmayın ve Post-Only mutlaka kulanın.Aşağıda ki videomuzda Post-Only nedir anlattık.Vadeli işlemler ile igili pek çok bilgi de yine videomuzun ait olduğu kanal da bulunmakta.

Yorumlar