Binance Vadeli İşlemler Funding Kalan Süre Nedir ?

Binance vadeli işlemlerde oldukça merak edilen bir konu hakkında soruların cevaplarını en kolay ve açık şekilde vereceğiz.Binance vadeli işlemler funding nedir? nasıl çalışır.

Bilgisayar ekranımızda göreceğimiz funding mobil cihazlarda ise kalan süre olarak karşımıza çıkmakta.Binance funding  artı yada ekside görebileceğimiz fonlama oranı olarak biliniyor.Fonlama oranı günde üç kere gündüz 11.00 , akşam 19.00 ve gece 03.00 da olmak üzere 8 saat aralıkla devreye girmekte.

Futures(vadeli işlemler) %10 komisyon indirimi kazanmak için referans bölümüne yazın : turkey
Vadeli işlemlerde %10 komisyon kazanmak için tıklayınız.
Bol kampanyalı bybit borsasında hesap açmak için tıklayınız.

İlk olarak kalan süre sıfır olunca yani bitince pozisyon kapanır mı? pozisyonumuzu kapatmaz ve likidasyona düşmezsek vadeli işlemlerde her hangi bir pozisyon kapanma işlemi gerçekleşmez.Merak edilen bir başka konu ise bnb/usdt , link/usdt ve ltc/usdt neden funding sıfır çünkü bu üç coin de oynuyorsak artı yada eksi bir miktar ödenmiyor.

Binance vadeli işlemlerde funding yani kalan süre nedir? vadeli işlem piyasası spot piyasasından farklı bir alım satım yeri görülüyor.Fakat spot piyasasındaki market ücretleri ne kadar da olsa vadeli işlemlere etki ediyor.Bunun için her hangi bir spekülasyon olmaması için her zaman market fiyatı ile vadeli işlemler fiyatının aynı yada birbirine yakın olması lazım.Bu fiyatlar aynı yada birbirine yakın olursa spekülasyon yapılamaz ve burada funding yani fonlama oranı devreye giriyor.

Örnek vererek devam edelim misal market fiyatı 8000 ken vadeli işlemler de fiyat 8050 yani vadeli işlemlerde çok fazla alış ve market fiyatını geçmiş.Bunun spekülasyon olmaması için market fiyatına dengelenmesi gerekiyor.Burada yapılan ise sekiz saate bir vadeli işlemler de fiyat daha yüksek olursa long yani al pozisyonunda olanlar al pozisyonunda olanlar sat pozisyonunda olanlara funding yazan yerdeki ücreti öder.

Peki bunu neden yapıyorlar burada al pozisyonunda olanlar sat pozisyonlarına ödeyerek long pozisyon da olanların sayısı azalırken short pozisyonda'kilerin sayısını arttırmak.Buradaki asıl amaç bu şekilde yaparak market fiyatı ile vadeli işlemler de olan fiyatı dengelemek.Bu oranlar tam tersine de düşünülebilir tam tersi olduğunda ise sekiz saat geçince bu sefer satış pozisyonundakiler alış pozisyonunda olanlara ödeyerek market fiyatı dengeleniyor.

Fonlama oranı market fiyatı ile vadeli işlemler fiyatının arasındaki orana göre değişiyor.Fonlama oranındaki para bizden başkasına yada başkasından bize geliyor bu ücreti kesinlikle binance almıyor.Yani fiyatı dengelemek için yapıldığı için kullanıcılar arası transfer yapıyor.

Bu yazımızı okuduktan sonra bu konu hakkındaki daha detaylı ve kapsamlı youtube kanalımızdaki videomuzu izleyip kanalımıza abone olmayı unutmayın.








Yorumlar

  1. Yazı için teşekkürler bnb vadeli işlemim açıkken işlem ucreti ödemek yerine 3 günde +250 dolardan fazla para geldiğini benim bir ücret ödemediğimi fark ettim sebebini de sayenizde öğrenmiş oldum tekrardan teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder