Binance Vadeli İşlemler Futures Nedir,Nasıl Kullanılır?

Binance vadeli işlemler borsası nedir? nasıl kullanılır nasıl hesap açılır neler yapmalıyız hep birlikte öğreneceğiz.Yazımızın sonunda detaylı videomuzu izlemeyi unutmayınız.

Binance'ye Ömür Boyu Geçerli  %20 Komisyon İndirimi İle Kayıt Olmak İçin Tıkla

Binance hesabımızda cüzdan kısmına gelip vadeli işlemler kısmına tıklıyoruz daha sonra vadeli işlemler hesap aç diye bir bölüm karşımıza çıkacak.Vadeli işlemler referans koduna (turkey) yazarak bizden %10 gibi bir komisyon indirimi sağlayarak hesabımızı şimdi aç kısmına tıklayarak açıyoruz.

Binance Vadeli İşlemler %10 komisyon ödülü kazanmak için referans adı: turkey
Binance Vadeli işlemler direk kayıt linki: https://www.binance.com/en/futures/ref/turkey 

Binance vadeli işlemler borasında en çok merak edilen konulardan birisi de vadeli işlemlere nasıl para atabiliriz.Cüzdan kısmından vadeli işlemler cüzdanını seçtik referans kısmına turkey yazdık oluştur dedikten sonra para aktarma kısmına para atacağız.

Transfer kısmında geldikten sonra borsa cüzdanımızdan vadeli işlemler cüzdanımıza seçeneği karşımıza çıkacak.Ne kadar aktarmak istiyorsak miktar kısmına yazıyoruz ve transferi onaylıyoruz.Başarılı bir şekilde onaylandığını sayfayı yeniledikten sonra göreceksiniz.Vadeli işlemlerde işlem yapmak için al sat bölümünde vadeli işlemler kısmına tıklayıp işleme başlamaya hazır oluyoruz.

Vadeli işlemlerde çapraz margin ve izole margin olarak iki şeçenek karşımıza çıkıyor.Çapraz margin ve izole margin'in farkı ise çapraz margin de toplam bakiyeniz' in tamamı ile işlem yaparken , izole margin de ise toplam bakiyeniz den kendi tercihiniz kadar işlem yapabilirsiniz.

Vadeli işlemlerde kaldıraç oranları var ve işlem yaparken çok dikkat etmeniz gereken bir nokta paranızın tamamını kaybedebilirsiniz.Misal vermek gerekirse eğer 100x kaldıraç ile işlem yapıyoruz piyasa %1 diyelim ki  %0.9 artarsa paranız iki katına çıkar fakat tam tersi %0.9 düşerse işlem yaptığınız paranın tamımı gider.Burada satış dediğimiz zaman düşmesini beklerken alış pozisyonunda ise yükselmesini bekliyoruz.

Burada paramızın tamamını kaybetmemek için spot limit yani durdurma sınırı talep edebiliyoruz.Peki bunu nasıl yapacağız likidasyon oranına düşmemek için likidasyon oranımızın diyelim ki 6333.Burada yapmamız gereken bu orana düşmeden 6225 olursa daha önce satış işlemi yaptığım için 6226 dan al emri vererek bu sayede stop limit koyarak zararınızın biraz da olsa önününe set koyabilirsiniz.

Binance vadeli işlemler likidasyon nedir? Nasıl hesaplanır yazımızı okumak için tıklayın.

Bir başka kısım ise limit ve market yazan kısım burada markete tıklarsanız direk market fiyatından işleme alır.Burada yapmamız gereken ise pozisyonu kapat kısmına kendimiz elimizle kafamızda belirlediğimiz satış fiyatı olan 6226 yazarak buy/long yani satışa tıklıyoruz.Bu rakama gelirse eğer kapat diyoruz ve likidasyon oranına düşmüyoruz.


Yazımızı okuduktan sonra dilerseniz aşağıda youtube kanalımızın bu konu hakkındaki kapsamlı videosunu izleyebilirsiniz. Ayrıca kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Yorumlar