Binance Long ve Short Aynı Anda Nasıl Açılır

Bugün sizlere çok merak edilen binance borsasında aynı anda hem long hemde short pozisyonunu nasıl açabiliriz onu anlatacağım.Binance vadeli işlemler mobil uygulamada hedge yani çift yönlü mod nedir? nasıl kullanılır.

Evet bu çift yönlü işlemi yapabilmeniz için aşağıda verdiğim referans kodunu (turkey) girin yada direk linke tıklayarak %10 komisyon indirimi ile çift yönlü işlem yapmaya başlayın.

Binance vadeli işlemler de %10 komisyon kazanmak için referans adı : turkey

Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon indirimi ile kayıt olmak için hemen tıkla.

Peki nedir bu hedge mod  binance vadeli işlemlerde oynarken çok işimize yarayacak bizi koruyacak bir özellik olduğunu söyleyerek yazımıza devam edelim.Hedge modu kullanarak işlem yaparken izole margin de yada çapraz margin de ve kaç kaldıraç ile işlem yaptığımızın önemi yok.

Para transferinin yanındaki üç noktaya tıklayarak tercihler bölümünü seçiyoruz.Pozisyon ayarı çıkacak karşınıza ayarlaya dokunarak hedge modu'nu seçiyoruz.Bu modu kullanmak için önceden her hangi bir açık pozisyonunuz olmaması lazım.

Binance vadeli işlemler de tek yönlü mod ile oynarken sadece al ve sat seçenekleri karşımıza çıkıyordu.Yeni gelen hedge modu ise al ve sat yazan  bölümde açık veya kapalı hemen aşağısında ise al/uzun pozisyon aç ve sat/kısa pozisyon aç yeni seçenekler bizleri karşılıyor.
                                             
                                                ( referans kodu : turkey)

Peki nasıl kullanılır bu hedge mod tam olarak nasıl işimize yarıyor , misal vermek gerekirse bitcoin'nin yükseleceğini düşünüyor ve long pozisyonuna yani al pozisyonuna giriyorsunuz.Fakat belli bir noktaya gelince düşeceğini düşünüyorsunuz ve kafanız karışıyor işte burada yeni özellik olan hedge modu devreye giriyor.

Açık pozisyonuna geldiğimiz zaman kafamızda ki fiyattan al yaparken bir yandan da kafamızdaki düşüş fiyatından aynı anda sat yapabiliyoruz.Peki bu pozisyonu nasıl kapatacağız kapalı yazan kısma  geçiyoruz ve hangisini istersek long yada short da olan pozisyonunuzdan istediğimizi kapatabiliyoruz.Limit teklifi spot limit gibi önceki özellikleri de kullanabiliyorsunuz.

Bu konu hakkındaki detaylı youtube videomuzu izledikten sonra videomuzu beğenmeyi kanalımıza abone olmayı unutmayınız.Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon indirimi kazanmak için referans adı (turkey) yukarıda verdiğim link den de kolayca %10 indirimi alabilirsiniz.


Yorumlar