Bitcoin Vadeli İşlemler Nedir ?

Sizler tarafından sıkça sorulan bitcoin vadeli işlemler nedir? bitcoin süreli vadeli işlemlerde nasıl daha fazla kazanabilir gibi soruların cevabını vereceğim.

Okex borsasında 10 dolar kazanarak kayıt olmak için tıkla.

Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon indirimi için referans kodu : turkey

Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon indirimi kazanarak kayıt olmak için tıkla.

Vadeli işlemler ne demek bir ürünün ilerleyen bir tarihte almak yada satmak olarak belirtebiliriz.Son günlerde duyduğumuz haber petrolün fiyatı eksiye düştü.Aslında petrolün mayıs ayı vadeli işlem sözleşmesi eksiye düşmüş durumda.Peki neden düştü vadeli işlemler fiziksel ve nakit değer olarak ikiye ayrılır petrol de bahsedilen fiziksel teslimatlı işlem olarak kayıtlarda.

Yani diyelim mi siz petrolü aldınız ve satan kişi fiziksel olarak gelip size teslim ediyordu.Her taraftan fazlaca petrol üretilince mayıs ayında bu ürünleri teslim almak istemediler ve yerleri olamadığı için de üstüne para vererek bu teslimat gerçekleşmedi.Petrolün fiyatının eksiye düşmesi mayıs ayının vadeli işlem sözleşmesinden kaymaklı oldu.

Bitcoin de vadeli işlemler farklı borsalarda farklı türlerde karşımıza çıkıyor.Bitcoin de petrolün tam tersi olarak fiziksel bir teslimat yoktur.Vadeli işlemler yada süreli vadeli işlemlerde size bitcoin değil usdt yani teter olarak size nakit dolar veriliş oluyor.Vadeli işlemler borsasında kaldıraç sistemi var ne işe yarıyor küçük miktarlarla büyük işlemlerle alım yada satış yapmamızı sağlıyor.

Binance borsasında süreli vadeli işlemler var , süreli vadeli işlemler ne demek.Siz bitcoin'i usdt karşılığında alıp istediğiniz zaman satabiliyorsunuz.Size her hangi bir vade tarihi vermiyor sürekli alımlar ve satımlar yapabiliyorsunuz.Binance borsasındaki vadeli işlemler geleneksel değil sürekli istediğimiz zaman işlem yapabileceğimiz süreli vadeli işlemler oluyor.

Binance vadeli işlemlere %10 komisyon indirim ile başlamak için tıkla.

Şimdi birde okex borsasına göz atalım , binence de olan süreli vadeli işlemler okex borasında da bulunuyor.Aslında okex borsasının özelliği diğer geleneksel vadeli işlemlerinde borsada olması.Geleneksel vadeli işlemeler ne demek belirlenen tarih aralığında okex den örnek vermek gerekirse bu hafta , gelecek hafta , çeyrek ve üç ayda iki kez olarak seçenekler var.Pozisyona girdiğinizde belirlediğiniz tarihe geldiği zaman siz kapatmasanız bile kendiliğinden kapanıyor.Size paranızı usdt karşılığında yatırıyor siz süresi gelmeden de paranızı değerlendire biliyor alım satım yapabiliyorsunuz.

Okex borsasına kayıt olurken 10 dolar kazanmak için tıkla.

Bu konu hakkındaki detaylı youtube videomuzu izleyip beğenmeyi ve kanalımıza abone olup bildirimleri açarak borsalardan gelişmeleri öğrenin indirimleri kazanın.



Yorumlar