Bitcoin Yarılanması (Halving) Nedir?

Bugün sizlere bizden gelen sıkça sorulan sorular üzerine ve aşırı merak konusu olan bitcoin yarılanması nedir? anlatacağız.Yarılanma sonucunda fiyatlar ne olur yükselecek mi bunların sorularının cevabını vereceğiz.

Binance borsasına %10 komisyon indirimi ile kayıt olmak için hemen tıkla.

Binance vadeli işlemlere kayıt olurken %10 komisyon indirimi kazanmak için referans adı : turkey

Binance vadeli işlemler de %10 daha az komisyon fırsatını kaçırma hemen tıkla.

Evet nedir? bu bitcoin yarılanması (halving) kısaca bitcoin üretiminin yavaşlaması ve zorlaşması anlamına geliyor.Zorlaşması ve yavaşlaması ise bitcoin madencileri her bir blok da belirli bir ödül alıyorlar.Her 210.000 blokta bir yarılanma olayı gerçekleşiyor ve madencilerin ödülleri yarı yarıya düşüyor.

Şu anda bitcoin'nin piyasa üretilecek miktarı 21 milyon olacak yani son bitcoin 2140 yılında şu anki tarihten tam 120 yıl sonra üretilmiş olacak.Şu anda piyasa da gezen bitcoin sayısı ise 18.361.687 milyon tane , yani bir çoğu üretilmiş durumda.Bitcoin üretmek zorlaştırılacak yani normalde blok başına verilen bitcoin 12.5 iken 6.25 olarak düşecek.

Peki bundan önce yarılanma'larda neler olmuştu , normal de sınırlı sayıda üretilecek bir şeyin üretimi yavaşlayınca fiyatının yükselmesi lazım.Ama bitcoin de durum farklı yarılanma ne zaman belli , ne kadar piyasaya sürüleceği belli , en son üretimin ne zaman yapılacağı zaten açık bir şekilde söyleniyor.

Peki yarılanma neden bu kadar önemli durumda , aslında buna bir reklam diyebiliriz bitcoin yarılanması geldiği zaman insanların beklentisi artıyor ve bu beklenti ile birlikte bitcoin hakkında daha çok haber yapılmaya başlıyor.Daha çok insan bitcoin ile uğraşmaya başlıyor ve bu şekilde olunca bitcoin'e ilgi artmış oluyor.Arz azalırken ilgi artınca fiyatın artması söz konusu haline geliyor.

Şu anda gündemimizi meşgul eden pandemi olayı ile birlikte ülkelerin paraları değer kaybediyor ve böyleye bitcoin kendine dünyada bir rezerv para birimi olarak pandemi olayından sonra daha çok gündeme geleceğini düşünüyoruz.Mayıs ayının ortalarında yarılanma olacağını ve bu yarılanmadan sonra dünyada ekonomi de hastalık ile birlikte aşağı doğru inmeye başladığında bitcoin'nin fiyatı biraz daha artarsa çok daha iyi yerlere geleceği aşikar durumda.

Fakat bu süreç 12 mayıs dan sonra hemen 13 mayıs gecesi böyle mi olur derseniz bugüne kadar hiçbir yarılanma da böyle olmamış.Bundan önceki yarılanma'lar ne zaman olmuş nasıl hareketler oluş ne zaman fiyatta oynamalar başlamış bunların detayı için aşağıda bırakacağım youtube videomuzu izleyin.

Bu konu hakkındaki detaylı youtube kanalımızdaki videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın.Binance vadeli işlemler de %10 komisyon kapmak için referans adı : turkey




Yorumlar