Rsı İndikatörü Nedir?

Bugün sizlere çok merak edilen ve herkesin kullanabileceği oldukça kullanımı basit olan rsı indikatörü yani göreceli güç endeksi nasıl kullanılır? ne işe yarar? bunları anlatacağız.

Binance borsasına yeni kayıt olurken %10 komisyon indirimi kazanmak için hemen tıkla.

Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon kazanmak için referans adı : turkey

Binance vadeli işlemlerde %10 komisyon indirimi ile oynamak ve daha az ödemek için hemen tıkla.

Nedir bu rsı indikatörü rsı hesaplanırken ilgili coin'nin önceki kapanış değeri esas alınarak bir hesaplama yapılıyor.Peki seviyeleri neler normalde sıfır ile yüz arasında yer alan bir seviyesi var peki bu ne anlama geliyor.

Rsı indikatörü nasıl kullanacağız kısmına geldiğimiz zaman binance borsasında örnek üzerinden gidelim.Normal binance spot sayfamıza girdik coin'imizi  trading/view kısmına tıklıyoruz , sayfamızı büyüttük ve mouse dan sağ tuşa basıyoruz ve ınsert ındicator yazan yere tıklıyoruz.Yukarıda çıkacak arama butonuna rsı yazınca direk karşınıza çıkacak seçerek rsı değerlerini ekrana getiriyoruz.

Belirli rakamlarda çizgiler olur benim örneğimde 30 ve 70 rakamlarında çizgi var peki bu ne anlama geliyor referans değerleri olarak 30 ve 70 rakamlarını almamız gerekiyor.Bu ne anlama geliyor değerimiz 70 i geçmiş ise bu coin' aşırı alım seviyesinde olduğunu gösteriyor.Aşırı alım seviyesinde olması yükselecek anlamına gelmiyor ve rsı bunun aşırı alım seviyesine geldiğini ve bu coin'nin düşeceğini gösterir.

Peki rsı 30 dan aşağı düşünce neler oluyor , bu sefer aşırı satım seviyesi olarak değerlendirilir burada da yanılmayın ilgili coin'nin bu sefer yükseleceği ön görülür.Bu her zaman bu şekilde olur dersek her zaman bu şekilde olmaz.Ama genelde rsı fiyat ile bağlantılıdır genelde çoğu zaman tutar.Sadece rsı takip ederek bile güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.Bu konu hakkında çok daha detaylı videomuzu aşağıda paylaşacağım mutlaka izleyin.

Bu konu hakkındaki detaylı youtube videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın.Binance vadeli işlemelerde kaldıraçlı sistemde oynarken fazla komisyon ödememek için %10 komisyonu kaçırma referans adı : turkey


Yorumlar