Cardano (ADA) Coin Nedir? | Nereden Satın Alınır? | Ne Kadar Olur?

Teknoloji harmanı bir coin var karşımızda.Yapısı ile Ethereum'a benzetiliyor ancak birkaç teknolojiyi bünyesinde bulunduruyor.2015 yılın projesi planlaması yapılan ve üretilen Cardano kripto paranın kısa ismi ADA olarak geçiyor.En güvenilen kripto paralar arasında yer alıyor ve son zamanlarda hacim olarak ilk 10'dan düşmeyip şu sıralar ise 5. sırada oturuyor.

Cardano (ADA) Coin Nedir?

2015te üretilmeye başlanmış ve 31 milyar tane üretileceği belirtilmiş.Bünyesinde barındırdığı farklı teknoloji ve gelişime açık olması sebebiyle 45 milyar tane üretilmesi bekleniyor.Şuan mevcut üretim sayısı 26 milyar adete yaklaşmış durumda. CoinMarketCap verileri bize 1 Ekim 2017 itibariyle bilgi veriyor.ADA isimli bir para birimi olmayı ve kendine özel atmleri hedefleyen proje bitcoin ve ethereumu geride bırakarak 3.nesil olabilecek farklı bir blockhain yapısı barındırıyor.

Farklı bir cüzdan geliştirmeyi ve Deadlus adını verdiklerini bu cüzdanda paranızı coininizi güvenle saklayabilmeyi hedeflemişler.Hayata geçmesi ve hepimize ulaşması baya zaman alacağa benziyor ancak sıkı bir çalışma içerisindeler.

ADA Coin Nereden Satın Alınır?

En çok hacmin bulunduğu ki bunlar dünyadaki en büyük borsalardan oluşuyor. Upbit, Bittrex ve Binance borsalarından alabiliyorsunuz. Ancak bu işlemlerden en hızlısı, en ucuzu ve en kolayı Binance üzerinden gerçekleşiyor.

Binance borsasında hem gerçek kimlik doğrulama zorunluluğu yok, hem de işlem ücretleri diğer borsalar kadar yüksek değil.Sadece Ada coin için değil, bitcoin ve diğer altcoinler için işlem ücreti en düşük ve milyonlarca üyesi olan Binance'ı tercih edebilirsiniz.

Binance Hakkında Detaylı Bilgi ve Üyelik İçin Tıklayın.

Cardano Yani ADA Coin Ne Kadar Olur?

Ekim 2017 içerisinde 0.02 $ seviyelerinden almış olduğunuz Cardano coini tüm adrenalin ve nabız yükselmelerinize rağmen Ocak 2018 başlarına 1.33 $ seviyesine kadar elinizde tutmuş olsaydınız %6000  gibi bir kar edebilirdiniz.Yani o dönemde 100 dolarlık ADA coin aldıysanız 60 katın üstünde bir miktar ile 6000 dolarınız olacaktı.

Proje hedefleri doğrultusunda gitmesi ve yatırımcısının bu coinden ayrılmaması ile market hacmi olarak 6. sırada bulunuyor.Bugünkü CoinMarketCap verileri 17 milyar dolar üstünde görünüyor.Sürekli hacmini arttırması ve yatırımcıların vazgeçmemesi ile Cardano coinden geçtiğimiz günlerde yaptığı gibi büyük artışlar bekleniyor.



Yorumlar