Ripple(Xrp)Nedir? Xrp Nerden Alınır?

Bugün ki yazımızda Bitcoinden sonra belkide en önemli coin olan Ripple'den bahsedecez.Rippleyi bu kadar önemli kılan nedenleri anlatacaz.Bir coin düşününki 2017 yılında tam %36000 kazandırsın.Yani 2017 yılında Rippleye 1000 tl yatıran biri tam 36000 tlnin sahibi oldu.Buda 2017 yılının en çok kazandıran coini olarak tarihe adını yazdırmasına sebep oldu.

Sürekli haberi yapılan Bitcoin ise sadece %1300 kazandırdı ve en çok kazandıran coinler arasında 13.sırada yer aldı.Peki Rippleyi bu kadar önemli kılan ne bu yükselişin sebebi nedir?Şimdi Ripple yi detaylıca inceleyelim.

Ripple(Xrp) Nedir?

Rippleyi farklı kılan en önemli etken merkezi bir otoriteye sahip olması.Blok zinciri teknolojisini ödeme sistemlerine entegre eden Ripple bankaların dikkatini çekmiş ve muhattap bulabilen bankalar teker teker Ripple ile anlaşmaya başlamıştır.

Dünyada 100'ün üzerinde banka Ripplenin altyapısını anlaşmalarla kullanmaya başlamış ve bu sayede giderleri düşürerek hızlı güvenilir ve masrafsız para gönderme ve alma işlemleri sağlamaya başlamıştır.

Ripple ile Türkiye'de anlaşan ilk banka ise Akbank olmuştur.Akbank Ripple işbirliği ile Akbank'ın Almanya iştirakçısı Akbank Ag ile ilk pilot çalışmasını başlattı ve ilk işlemler Mayıs 2018'de başlayacak.

Yani kısaca Ripple ve şirketi blok zinciri teknolojisini ödeme ağına entegre etmiş merkezi bir otoritesi bulunan bir coin.Bu sayede Ripple yani Xrp hızla büyümüş ve büyümeye devam edecektir.

Şimdi Ripplenin 7 Ocak 2017'de yani bu yazıyı oluşturduğumuz günlerdeki verilerine ve büyüklüğüne bakalım.Aşağıda resimde göreceğiniz üzere Ripple Bitcoin'den sonra Dünyada en çok yatırım yapılan 2. coin.

120 milyar dolar hacme sahip Ripple'den şu ana kadar yaklaşık 99 milyar tane üretilmiş olup piyasada yaklaşık 38 milyar tanesi bulunmakta.Maksimum üretilecek Ripple sayısı ise 100 milyar tane.Bugün ki piyasa değeri ise 3,11 dolar yani yaklaşık 11,6 Tl.

Ripple (Xrp) Nerden Alınır?

Rippleyi benimde kullandığım Dünyanın en büyük 2.borsası olan Binance'den alabilirsiniz.İşlem ücretlerinin düşük olduğu bu borsanın hacmi sayesinde hızlı güvenli bir şekilde işlem yapmanız mümkün.Rippleyi alabilceğiniz bir Türk borsası şu an ne yazık ki bulunmuyor.




Yorumlar