Borsalarda Öne Çıkan Altcoinler | Cindicator | Pivx | Qlink

Son günlerde yaşanan ve herkesin tahmin etmekte zorlandığı inişli çıkışlı, patlamalı fırlatmalı bir piyasa döngüsü bulunuyor.Herkesin güvendiği bir yatırım aracı ve coini bulunuyor.Kimisi amiral gemi olarak bitcoin ve ethereum başganlardan ayrılmazken heyecanı ve oynamayı sevenler hergün bir altcoin arayışına giriyor.Tabi altcoinlerden bazılarına sıkıca sarılıp bu 100 kat artmadan bırakmam diyenleri de unutmamak lazım.


Kafaların karışık olduğu bu ortamda bende kripto para borsalarından son birkaç gündür gözümüze batan coinleri yazmayı düşündüm.İlk olarak en büyük borsa olarak ve zaman zaman üye alamıyorum yer kalmadı diye bildiğimiz Binance'dan başlayalım.


Cindicator (Cnd) Coin Nedir ?


11 Aralık tarihinde Binance borsasına giriş yaptığını biliyoruz.Yaklaşık 2 milyar adet üretilecek cindicator güncel olarak 1.445.976.590 adet ile piyasada işlem görüyor. Coinmarketcap hacmi şuan 440 milyon $ seviyelerinde ve bunun yaklaşık yarı hacmi Binance üzerinde görünüyor.Bunu yazdığımız 23 Ocak 2018 tarihlerinde kendi rekorunu kırarak 0.33 $ seviyelerine çıktığını gördük.Kısa bir geçmişi olan cnd coinin geçtiğimiz haftalarda 0.08 $ seviyelerine düştüğü zamanlarda oldu.

PIVX (Pivx) Coin Nedir?

Üretimi Ocak 2016 yılına uzanıyor, ancak işlem görmeye başlaması 2018 Ocak ayı içerisinde Binance ile oluyor.Ayrıca Bittrex ve Upbit borsalarında da hacmi iyi görünüyor. Coinmarketcap verilerine göre en yüksek hacim Upbit borsasında bulunuyor.Geçen yıl 0.12 $ seviyelerinden başlayarak tırmanış sergiyelen Pivx coin Binance'da işlem görmeye başladığı Ocak 2018 tarihinden itibaren 10.8 $ fiyatlarından görülüyordu.Geçtiğimiz aylarda özellikle kasım ve aralıkta değerlenerek bu seviyelere çıktığını söylemeliyiz.
Ne kadar üretileceği belli değil ancak şuan 55.417.245 adet Pivx bulunuyor ve toplam piyasa hacmi 65 milyon $ olduğunu Coinmarketcap verilerinden görebiliyoruz.

QLINK (Qlc) Coin Nedir ?

Mazisi çok eski değil 29 Aralık 2017'de Kucoin borsasına giriş yapmasıyla tanıdığımız Qlink coin kısa süredeki piyasa hacmi ile merakımızı çekiyor.Üreticilerinin bir projesi var aslında "Dünyanın İlk Merkeziyetsiz Mobil Ağı" oluşturmak için geliştirilmiş.Toplamda 600 milyon tane üretilecek Qlc bugün itibariyle 240 milyon adet üretilmiş durumdadır.İşlem görmeye başladığı fiyat 0.35 $ seviyelerinde iken bir ara 1.28 $ seviyelerine çıkmayı başarmıştır.Büyük kısmı Kucoin kripto para borsasında işlem gören Qlink piyasa hacmi güncel olarak yaklaşık 91 Milyon $ seviyelerinde görünüyor.

*Önemli: Bu yazının yayınlandığı 23 Ocak 2018 tarihindeki CoinMarketCap verileri dikkate alınmıştır.

Yorumlar